Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Ung volontär premierades

22 oktober 2014
Forskaren Malin Olsen, 26, får årets Nippestipendium av Farmaceuter utan Gränser. I vinter ska hon volontärarbeta med inriktning på hiv-medicinering på ett sjukhus i Tanzania.

Enligt motiveringen har Malin Olsen, som i våras tog masterexamen i biomedicin i Uppsala, visat ”kraft och engagemang för att genomföra sin vision av att hjälpa där det bäst behövs”.

Stipendiet delades ut på Läkemedelskongressen i måndags.

Tillsammans med två kollegor ska Malin Olsen åka till Dar es Salaam i Tanzania under fyra veckor kring julen i år, för att volontärarbeta genom den ideella organisationen Solidarity Travels.

De har också startat en insamling för att bygga upp ett så kallat ”vocational training room” i anslutning till ett ekologiskt volontärcentrum.

”På förmiddagarna kommer det att användas till ideell förskoleverksamhet och på eftermiddagarna till yrkesutbildningar för vuxna. Det kommer även finnas möjlighet för volontärer inom medicin att bedriva en mindre vårdcentral för småbarn. Verksamheten kommer att underlätta för människorna i samhället att få ökad tillgång till utbildning och vård”, skriver Malin Olsen och hennes kollegor på sin blogg.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera