Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Vill bredda projekt via crowdfunding

17 december 2014
Farmaceuter utan Gränser, FuG, satsar inför julen för första gången på så kallad crowdfunding via sociala medier. Målet är fler hivläkemedel till behövande på den afrikanska landsbygden.

FuG satsar via kampanjen på att bredda det befintliga samarbetet med organisationen RACOBAO i Uganda till ännu ett distrikt.

Målet är i första hand att få in 44 000 kronor, vilket skulle täcka organisationens egeninsats på 10 procent, skriver organisationen på sin hemsida. Resterande belopp finansieras av Sida.

Kampanjen sker bland annat via Facebook och Youtube.

Sveriges Farmaceuter är stödmedlem i FuG och har i år, istället för att skicka julkort, donerat en summa på 5 000 kronor till Farmaceuter utan Gränser.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till Vill bredda projekt via crowdfunding

  1. Farmacevter utan Gränser skriver:

    Tack att ni uppmärksammar vår crowdfunding! Och tack för er gåva, det för oss närmare målet!