Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Varierad kost
bästa alternativet”

12 januari 2016
REPLIK: Bilderna i tjänsten Dagsbehovet är inga kostråd utan exempel där några är tänkta att vara roliga, skriver Maria Andersson, Apoteket AB, i en kommentar på dagens ledarblogg på Svensk Farmaci.

Vi är i grunden eniga med vården och Livsmedelsverket om att en varierad kost är det bästa sättet att få i sig alla vitaminer och mineraler som man behöver. Kosttillskott ska fungera som ett komplement till en hälsosam kost och livsstil för de kunder som har behov.

Kampanjen med Dagsbehovet och vitaminguiden ska ge kunskap om vitaminer och mineraler på ett lättsamt sätt och hjälpa våra kunder att reflektera över sitt näringsintag för att säkerställa att man får i sig de vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att fungera. Vi har kvalitetssäkrade kosttillskott och vill självklart att de som behöver kosttillskott handlar dem hos oss.

Vårt ursprungliga pressmeddelande om kosttillskott innehöll tyvärr ett rent faktafel som vi missade i vår interna faktakoll. Det är djupt beklagligt och vi ber om ursäkt för det. Vi har sedan dess rättat och uppdaterat.

Vi har fått synpunkter på några av exemplen i tjänsten Dagsbehovet. De är så klart inga kostråd utan exempel där några tänkta att vara lite roliga, vilket de flesta förstår.

Maria Andersson, pressansvarig, Apoteket AB

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera