Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Upp till bevis för “apotekarlåt”

15 februari 2012
På lördag är det upp till bevis för apotekaren Thomas Cars låt ”I Mina Drömmar”, som deltar i melodifestivalen i Leksand. Thomas har ägnat veckan åt att shoppa nya kläder och träna in den rätta vinkningen från greenroom. Nu hoppas han på support från Farmacisverige.

I november vann låten ”I mina drömmar”, framförd av sångläraren Maria BenHajji, tävlingen Webbjokern, vilket gav en plats i melodifestivalen.

Låten är skriven av apotekaren Thomas Cars, till vardags läkemedelsstatistiker i Stockholms läns landsting, och hans kusin Nanna Sveinsdottir.

På lördag tävlar låten i delfinalen i Leksand. Bland motståndarna finns Andreas Johnson, Molly Sandén och Björn Ranelid.

Bidraget betraktas som en outsider – går låten direkt till final i Globen ger detta 16 gånger pengarna på Svenska Spel.

– Förberedelserna sedan vi vann webbjokern i november har mest handlat om att tillsammans med skivbolaget ta fram hur numret ska se ut, scenografi, kläder med mera. För mig så är det egentligen först från denna vecka som det börjat kännas verkligt att vi faktiskt ska vara med i melodifestivalen. Lite nervöst börjar det också bli, det är ju ett tufft startfält. Samtidigt har tidigare deltävlingar visat att det mesta kan hända i omröstningen, säger Thomas Cars.

Han har själv laddat genom att shoppa en ny outfit.

– Man hinner inte med så mycket klädshopping annars som pappaledig trebarnsfar. Jag har också funderat lite på hur jag ska vinka i greenroom.

På torsdag åker Thomas Cars till Leksand. Då blir det repetitioner och genomlyssningar, och Leksands kommun bjuder på fest på kvällen. Repen fortsätter under fredagen och sedan är det genrep på kvällen med publik. Ytterligare ett genrep genomförs på lördagen och sedan startar cirkusen klockan 20.

– Och givetvis blir det efterfest sedan, säger Thomas Cars.

Sångerskan Maria BenHajji har under en period repat i Stockholm tillsammans med en kör, som också ska vara med på scenen.

– Hon åker till Leksand redan imorgon och börjar sina rep då. Hon är laddad, säger Thomas Cars.

– Det mest spännande blir nog faktiskt att verkligen få se henne framföra låten. Numret kommer bli väldigt snyggt. Givetvis vore det även otroligt roligt om vi tar oss vidare.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...