Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Uli Hacksell tar över på Medivir

16 oktober 2018
Farmaciprofilen Uli Hacksell kliver fram när bioteknikföretaget Medivir ska fokusera mer på klinisk utveckling och byter vd med omedelbar verkan.

Den nuvarande vd:n för Medivir, Christine Lind, fick i går lämna sin post med omedelbar verkan. I stället tillsätts Uli Hacksell som tillförordnad vd, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Han ingår i dag i Medivirs styrelse.

Orsaken till det snabba bytet uppges vara att Medivir ska fokusera tydligare på den kliniska utvecklingen av sina läkemedelskandidater.

– Det kräver en stark ledning för att försäkra att bolagets fokus rakt igenom ligger på den kliniska utvecklingen. Uli är synnerligen kvalificerad att ta över ledarskapet och hans dokumenterade erfarenhet från klinisk utveckling blir en stor tillgång för Medivir, säger styrelseordförande Anna Malm Bernsten, i pressmeddelandet.

Uli Hacksell är ett känt ansikte för många farmaceuter. Han har bland annat varit professor i organisk kemi vid Uppsala universitet och har under flera decennier haft ledande befattningar inom olika läkemedels- och bioteknikföretag.

– Jag ser fram emot denna uppgift i ett mycket viktigt skede för Medivir. Styrelsen har arbetat på en plan för att koncentrera Medivirs ansträngningar på bolagets starka kliniska projektportfölj med banbrytande cancerläkemedel och potentiella blockbusters. Jag kommer inom kort att presentera de åtgärder som blir aktuella, säger Uli Hacksell i pressmeddelandet.

 

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

» Kommentera artikeln här.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...