Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Träning kan doseras precis som läkemedel”

7 februari 2019
PODD Farmaceuter och fysioterapeuter har mycket gemensamt, till exempel utmaningen att motivera patienter. Lyssna till fysioterapeuten Madeleine Lund – som bland annat förklarar hur hon "doserar träning".

Säsongens första avsnitt av Farmaceutpodden gästas av Madeleine Lund, legitimerad sjukgymnast och specialiserad inom fysioterapi och mental hälsa. Vad ligger inte bättre i tiden, med tanke på alla avlagda löften om att börja det nya året med fysisk aktivitet och hälsosamma val?

Hur mycket läser fysioterapeuter om läkemedel? Vilka effekter har fysisk aktivitet på vårt mående? Och vad menar Madeleine egentligen med att “dosera träning”?

Lyssna på detta interprofessionella avsnitt och låt dig inspireras av Madeleines entusiasm för fysioterapi och fysisk aktivitet.
Lyssna på avsnittet här till höger om artikeln, eller på podbean.

Farmaceutpodden produceras av apotekaren Isabella Stenmark, men finns till lyssning på Svensk Farmaci, här till höger om artikeln.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera