Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Thony Björk kan bli
nästa FIP-president

20 mars 2014
Sveriges Farmaceuters ordförande, apotekaren Thony Björk, ställer i augusti upp som en av tre kandidater i valet till den kanske tyngsta positionen i farmacivärlden – presidentposten i den internationella farmacifederationen FIP.

Presidentvalet sker på FIP-kongressen i Bangkok i augusti, och avgör vem som kommer att efterträda schweizaren Michel Buchmann, som varit president sedan 2010.

Thony Björk är idag vice president för FIP. Det är även Carmen Pena från Spanien som är den andra europeiska kandidaten i FIP:s presidentval.

Den tredje kandidaten är John Bell från Australien.

Thony Björk var i över ett decennium kommunikationsdirektör på Apoteket AB och har sedan bland annat varit chef för Corporate relations inom samma bolag.

Bakom nomineringen av Thony Björk står Sveriges Farmaceuters förbundsstyrelse, som fattade beslutet i sin ordförandes frånvaro.

Svensk Farmaci kommer i vanlig ordning att bevaka FIP-kongressen i augusti, denna gång med särskilt fokus på presidentvalet.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

3 svar till Thony Björk kan bli
nästa FIP-president

 1. Hubertius skriver:

  Skulle gärna önska en kvinna på posten. Det var ju ganska länge sedan! 🙂

  • Heja skriver:

   Skulle gärna önska en Thony Björk på posten. Lycka till 🙂

   • Hubertius skriver:

    Som med dagens andel präster i kyrkan, 70 procent kvinnor där Ärkebiskopen säger att nu för tiden avgör komptensen!