Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Stort 50-årsjubileum närmar sig

14 september 2018
Det blir vetenskapligt symposium och bal på slottet när farmaceutiska fakulteten vid Uppsala universitet snart firar 50 år.

Det som firas är en flytt för femtio år sedan – när det dåvarande Kungliga farmaceutiska institutet, som grundades 1835, flyttade från Stockholm till Uppsala. Jubileumsgeneral och professor emeritus Lars Bohlin har varit med ända sedan flyttkartongerna packades upp på Biomedicinskt centrum.

–  Jag kom hit som doktorand och har varit med under alla år, så det känns fantastiskt att få ha vara med och ordna det här firandet. Det blir en spännande dag, säger Lars Bohlin.

Jubileet som äger rum den 26 oktober består bland annat av ett vetenskapligt symposium, kallat ”Läkemedelsterapier – möjligheter och utmaningar”, med talare både från Sverige och internationellt. En av dem är farmaciprofilen Uli Hacksell från USA, som ska ge perspektiv på vad som hänt inom läkemedelsutvecklingen de senaste 50 åren.

Därtill blir det en framåtblickande paneldebatt om hur svensk läkemedelsforskning ska kunna fortsätta att vara framgångsrik under de kommande femtio åren.

Till kvällen får jubileumsdeltagarna svida om till långklänning eller frack. Då är det dags för bal på Uppsala slott, då farmaceutiska studentkåren håller sin årliga höstbal i samband med femtioårsfirandet.

­ – Vi vet ännu inte hur många som kommer, men vi hoppas såklart på många deltagare på både symposiet och balen, säger Lars Bohlin.

Läs mer om femtioårsfirandet här.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera