Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Skulle bryta
mot etikregler”

4 november 2015
Att titulera ett evenemang "Vin och vetenskap" skulle inte vara förenligt med läkemedelsbranschens etiska regelverk. Det säger Rikard Pellas, compliance officer på Lif.

Igår skrev vi om Apotekarsocietetens nya serie arrangemang med vinjetten ”Vin och vetenskap”. IOGT-NTO anser det olämpligt att använda ett indirekt erbjudande om alkoholhaltiga drycker i mötesseriens rubrik.

Rikard Pellas är apotekare och compliance officer på Lif.

Skulle det vara förenligt med läkemedelsbranschens etiska regler för ett läkemedelsbolag att anordna ett event med titeln ”Vin och vetenskap”?

– Nej, det skulle inte vara förenligt med läkemedelsbranschens etiska regelverk som ju är mycket strikt, säger Rikard Pellas.

Han betonar dock att andra branscher och organisationer själva måste göra egna överväganden.

– Vilka slutsatser som andra branscher och organisationer drar är ingenting som LIF kan ha några synpunkter på, säger han.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera