Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Så är det att jobba med tillverkning

2 maj 2019
PODD Farmaceutpodden gör en djupdykning i livet som tillverkningsfarmaceut och benar bland annat ut nyttan med extempore.

I det här avsnittet av Farmaceutpodden berättar apotekaren Sabine Strand om sitt arbete som tillverkningsfarmaceut. Vad är egentligen extempore och varför behövs det?

Vi bekantar oss också mer med GMP “Good Manufacturing Practice” och Sabine berättar om heparinskandelen och bakgrunden till den nyligen införda serialisering med 2D-koder av läkemedel.

Avslutningsvis får Sabine välja ett föremål att ta med sig till jobbet. Blir det E-kolven, tratten, morteln eller ballongvispen?

Avsnittet finns att lyssna till här till höger om artikeln.

Farmaceutpodden produceras av apotekaren Isabella Stenmark, men finns till lyssning via Svensk Farmaci.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.