Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Richard Bergström hoppar av dagens webbmöte

1 oktober 2020
Sveriges vaccinsamordnare apotekaren Richard Bergström hoppar av dagens webbinarium i protest mot den kuppartade omröstningen om ordförandeposten i Sverige Farmaceuter. "Jag är inte längre medlem i förbundet, men jag menar, så här kan vi ju inte jobba", säger han.

Sveriges vaccinsamordnare apotekaren Richard Bergström hoppar av morgonens webbinarium som skulle ha hållits kl 9:15 idag av Sveriges Farmaceuters industrisektion. Och han gör det som en slags protest mot hanteringen av ordförandevalet på fullmäktige i fredags i förra veckan då den sittande ordföranden Ulf Janzon under uppseendeväckande former utmanades av apotekssektionens Sandra Jonsson och förlorade.

– Jag är upprörd över hur man kastade ut den tidigare ordföranden. Jag ställer ju upp på detta privat, det är ju inte mitt jobb att ställa upp på en massa seminarium utan jag gör detta för att jag är farmaceut. Jag är inte längre medlem i förbundet, men jag menar, så här kan vi ju inte jobba, säger han.

Han säger att hans medverkan är helt privat och ett sätt att prata med gamla kollegor och dela med sig av sina erfarenheter som vaccinsamordnare, men att den turbulens som har varit i förbundet sedan fullmäktige har gjort att han tappat motivationen.

– Jag känner inte någon som helst lust att ställa upp på ett sådant webbinarium när det här har hänt. Nu får förbundet fixa till sig internt, tycker jag, säger han.

 

Richard Bergström är apotekare och har tidigare arbetat såväl som vd för LIF som för den europeiska branschorganisationen EFPIA. 2011 blev han dessutom utsedd till Årets Farmaceut av Sveriges Farmaceuter.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.