Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Restnoteringar – en fråga som upprör och berör

1 november 2019
Var det bättre tillgänglighet till läkemedel på apoteken förr? Det senaste avsnittet av Farmaceutpodden handlar om det högaktuella ämnet restnoteringar. Gäst är Fredrik Boström från Sveriges Apoteksförening.

Har Sverige drabbats av fler restnoteringar än tidigare? Och är ett läkemedelsföretag skyldigt att tillhandahålla ett registrerat läkemedel?

Restnoterade läkemedel har diskuterats flitigt den senaste tiden och det är en fråga som upprör och berör både patienter och yrkesverksamma inom vårdkedjan.

Fredrik Boström.

I det senaste avsnittet av Farmaceutpodden intervjuar Isabella Stenmark chefsapotekaren på Sveriges Apoteksförening, Fredrik Boström, om varför läkemedel restnoterar. Lyssna på avsnittet här.

I podden hänvisar Fredrik Boström bland annat till Apoteksföreningens rapport Finns mitt läkemedel på apoteket – rapport om tillgänglighet till läkemedel som publicerades tidigare i höst.

Skrivet av: Isabella Stenström

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.