Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Prisas för sin apoteksforskning

29 augusti 2019
Sofia Kälvemark Sporrong tilldelas pris för sin forskning om vilken roll apoteken och apoteksfarmaceuterna spelar för en god läkemedelsanvändning. 

Det är Apotekarsocietetens Rune Lönngren-pris som tilldelas Sofia Kälvemark Sporrong, som i dag är verksam som lektor och forskargruppsledare för samhälls- och klinisk farmaci vid Köpenhamns universitet.

– Det känns väldigt hedrande att min forskning uppmärksammas på det här sättet. Apotek och apotekspersonal kan på olika sätt ha en avgörande betydelse för läkemedelsanvändningen, säger Sofia Kälvemark Sporrong enligt ett pressmeddelande och fortsätter:

– Samtidigt finns potential för att utveckla deras roll så att de i ännu högre grad blir en integrerad del av hälso- och sjukvården. På så sätt ökar också den nytta som enskilda patienter får av sin läkemedelsbehandling.

Priset är på 25 000 kronor och prisutdelningen sker under Apoteksforum på Kistamässan i november.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.