Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Patientmedverkan i fokus på förbundets FIP-seminarium

28 augusti 2018
Om en knapp vecka inleds årets FIP-kongress i Glasgow, Skottland. Sveriges Farmaceuter anordnar denna gång ett eget seminarium med Alan MacDonald, ordförande i skotska TLV:s beslutsnämnd.

SMC, Scottish Medicine Consortium, är en ungefärlig motsvarighet till svenska TLV.

SMC är kända för en unik arbetsmodell för patientinkludering i sitt prioriteringsarbete. Alan MacDonald och Jennifer Dickson, koordinator för patientdeltagande på SMC, kommer att berätta om modellen på Sveriges Farmaceuters frukostseminarium på FIP-kongressen. Myndigheten är också känd för sin relativa snabbhet.

– Vi bjuder i första hand in delegater från Sverige och våra systerorganisationer i Norden. Vi har redan drygt 30 anmälningar till seminariet, säger Claes Jagensjö, andre vice ordförande i Sveriges Farmaceuter som kommer att delta på FIP-kongressen.

Seminariet hålls på måndagen den 3 september klockan 7.30.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.