Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Leif Nilsson
slutar på Kronan

14 april 2014
Leif Nilsson, chef för farmaci och kvalitet på Kronans Apotek, lämnar kedjan för tidig pension vid årsskiftet. Han kommer att fortsätta att arbeta på konsultbasis. Han är den andra apotekaren på hög post inom Kronan som lämnar på kort tid.

Leif Nilsson, chef för farmaci och kvalitet på Kronans Apotek, lämnar kedjan vid årsskiftet. Rekryteringen av en efterträdare har inletts.

Leif Nilsson har en mångårig bakgrund inom Apoteket AB och var en av grundarna till apotekskedjan Medstop, som i fjol blev en del av Kronans Apotek.

Leif Nilsson, varför slutar du?

– Jag ska gå i pension efter 40 år i apoteksbranschen. Jag kommer dock inte att sluta helt utan arbeta som konsult i en takt som jag bestämmer själv, säger Leif Nilsson.

Hur skulle du snabbsummera de sista åren, kring omregleringen och framåt?

– Det har varit en spännande tid, särskilt uppbyggandet av Medstop. Det var ett litet företag där vi till stor del hade rätt tänk. Att det sedan inte fungerar i längden att vara liten i den här branschen är en annan sak.

Leif Nilsson är den andra apotekaren i hög position inom Kronans Apotek som lämnar på kort tid.

Som vi skrev i februari har Carin Svensson, tidigare farmacichef, slutat för en ny tjänst inom Cura.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till Leif Nilsson
slutar på Kronan