Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Jenny Harlin blir
ny förbundsdirektör

13 maj 2016
Jenny Harlin, idag kanslichef på Sacoförbundet Reservofficerarna, blir ny förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter i september.

Jenny Harlin är 43 år och har en lång bakgrund inom medievärlden bakom sig. Hon har arbetat i tjugo år som journalist och chef inom media, bland annat på Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och Nyhetsbolaget/TV4. I början av 00-talet var hon tidningen Värnpliktsnytts första kvinnliga chefredaktör.

2014 bytte hon till det fackliga spåret och tog över som kanslichef och ombudsman på Sacoförbundet Reservofficerarna.

Den 1 september tillträder hon som förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter.

– Farmaceuterna är bokstavligen livsviktiga. Det är de som är experter på läkemedel och vet hur den enskilde får nytta av sitt läkemedel. Jag ser det som en förmån att få arbeta för sådan samhällsnyttig verksamhet. Jag ser också fram emot att leda ett kansli med hög sakkunskap i såväl professionsfrågor som arbetsrättsliga frågor, säger Jenny Harlin.

Sedan Kristina Niemi slutade i december i fjol är Kristina Fritjofsson, Sveriges Farmaceuters ordförande, tillförordnad förbundsdirektör.

– Jag är imponerad av Jennys framgångsrika arbete på Reservofficerarna vilket bland annat lett till en ökning av deras medlemsantal. Hon är mycket välkommen till oss på Sveriges Farmaceuter, säger Kristina Fritjofsson.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.