Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Interaktiv covid-19-karta ger aktuellt läge i världen

5 mars 2020
Johns Hopkins-universitet i USA har skapat en ständigt uppdaterad interaktiv karta som följer utvecklingen av det nya coronavirusets utbredning.

I takt med att antalet fall smittade av det nya coronaviruset, sars-cov2, ökar så ökar även oron. Ett bra botemedel mot oro är information. I det syftet har det privata amerikanska universitet Johns Hopkins i Baltimore, Maryland, utvecklat en interaktiv världskarta som registrerar varje bekräftat fall av smitta i hela världen, liksom även alla dödsfall och alla som har tillfrisknat.

Här kan man gå in och få det aktuella världsläget liksom läget i olika länder, olika provinser (i Kina) eller till och med olika städer (i USA) när som helst. Data uppdateras kontinuerligt dygnet runt och är den bästa källan till information kring sars-cov2-virusets spridning och utveckling globalt.

Den interaktiva kartan hittar du här >>

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.