Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Hon tar över Svensk Farmaci

10 september 2018
Hanna Odelfors, medicinjournalist med naturvetarbakgrund och erfarenhet från bland annat Dagens Medicin, tar över som chefredaktör för Svensk Farmaci.

Nu senast kommer hon från en tjänst som redaktör för tidningen Rädda Livet på Cancerfonden.

– Det här känns jättekul. Jag ser fram emot att sätta mig in i och bevaka farmaceuternas yrkesfrågor och läkemedelsområdet, säger Hanna Odelfors.

Nils Bergeå går vidare till ett jobb som medicinsk redaktör på Hjärt-Lungfonden. Där kommer han bland annat att ansvara för den årliga Hjärt-rapporten, information kring kohortstudien Scapis med mera.

– Åren som redaktör på förbundet har inneburit massor av lärande, ett intensivt nyhetsflöde och massor av roliga läsarinteraktioner. Farmacivärlden ligger mig varmt om hjärtat och det känns kluvet att lämna den, säger Nils Bergeå.

Skrivet av: Redaktionen

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till Hon tar över Svensk Farmaci

  1. Apotekare pensionerad skriver:

    Välkommen! Eftersom du är naturvetare så ger jag dig en brief om farmaceuterna. 1917 förlorades apotekens monopol att tillverka läkemedel och 1971 förstatligades apoteken och apotekarna förlorade lönemässigt och i inflytande. Apotekare ersattes av receptarier i stor grad så Sverige har Europas lägsta utbildningsnivå på apoteken. I kåren finns en besvikelse över att tillverkningen försvunnit på apoteken liksom analysverksamheten, apotekarna har för litet inflytande, farmaceutjobbet är stressigare och mer monotont. Under sådan tuff verklighet är det lätt att drömma om ett bättre yrkesliv. Just nu dröms det om apotekstjänster. Som chefredaktör ser jag som din viktigaste uppgift att verklighetsförankra drömmandet – t.ex apotekstjänster blir en marginell företeelse som knappt kommer att påverka ditt arbete. Expeditionsarbetet kommer att finnas kvar, så det slipper de inte. Men försök hjälpa dem med att komma på bra apotekstjänster för de verkar de inte klara. Analys och kritiskt tänkande är viktigt att bidraga med. Dagens farmaceuter är dåliga tänkare, men tänkandet var bättre förr men tyvärr för konservativt.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...