Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Högtidsdag för världens farmaceuter

25 september 2018
Idag firas den internationella farmaceutdagen för nionde året i rad – och den här gången står farmaceuternas kompetens i fokus.

Syftet med dagen är att lyfta fram värdet av farmaceuters profession och betydelse för människors hälsa internationellt.

Årets tema fokuserar på farmaceutens omfattande kompetens, som dagligen används för att bidra till förbättrad folkhälsa och patientsäkerhet.

– Temat betonar att farmaceuten är en betrodd källa till kunskap och råd, inte bara för patienter, utan även för vårdpersonalen. För varje patient som besöker ett apotek, säkerställer farmaceuten och övrig apotekspersonal att rätt medicin expedieras i rätt dos och i lämpligaste beredningsform. Farmaceuten arbetar tillsammans med övrig vårdpersonal för att säkerställa att varje individ får optimal nytta av sin läkemedelsbehandling, säger Lars-Åke Söderlund.

Han leder sektionen för öppenvårdsapotek inom FIP, International Pharmaceutical Federation, som tog initiativ till Internationella farmaceutdagen 2010.

Dagen uppmärksammas på olika sätt världen över. Sveriges Farmaceuter bjuder dagen till ära sina medlemmar på tårta, om de värvat en ny medlem till förbundet, eller tillsammans med sina kollegor utsett ett förhandlingsombud eller skyddsombud på sin arbetsplats. Läs mer om det här.

Vid lunchtid idag offentliggörs även vilka som får utmärkelserna Årets farmaceut och Årets farmacistudent. Mer om detta kommer på Svensk Farmaci under dagen.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...