Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Han blir ny chefsfarmaceut

25 oktober 2018
Fredrik Boström blir ny chefsfarmaceut på Sveriges Apoteksförening. Han kommer närmast från Apoteket AB.

Det skriver Sveriges Apoteksförening i ett pressmeddelande.

Fredrik Boström har haft flera befattningar på Apoteket AB och arbetar för närvarande som chef för förskrivna produkter och hälsotjänster.

Som chefsfarmaceut på Sveriges Apoteksförening, som samlar alla apotekskedjor i landet, ska Fredrik Boström  bland annat företräda branschen i olika samverkansorgan och i externa utredningar, samt driva utvecklingsprojekt.

Han ska även leda föreningens kvalitetsråd med representanter från alla medlemsföretag.

– Jag drivs av att vara med och utveckla hela apoteksmarknaden ytterligare. Särskilt i en tid när hälso- och sjukvårdsområdet står inför en spännande utveckling och apoteken har en central roll. Jag ser fram emot att arbeta med frågor som den fortsatta digitaliseringen, införandet av den Nationella Läkemedelslistan och ett stort antal utredningar som påverkar apoteksbranschen, säger Fredrik Boström i pressmeddelandet.

Han börjar på Sveriges Apoteksförening den i januari 2019, och efterträder Robert Svanström som går vidare till en tjänst på läkemedelsföretaget Bayer.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera