Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Branschförening satsar på FIP i år

26 augusti 2014
Medan Sveriges apoteksförening gör debut i FIP-sammanhang på nästa veckas kongress och reser dit med hela kansliet, skickar marknadsledande apotekskedjan Apoteket AB bara en person till Bangkok.

Nästa vecka är det dags för den årliga farmaceutiska världskongressen FIP som i år hålls i Bangkok.

Svensk Farmaci bevakar som vanligt kongressen på plats och i vanlig ordning blir det ett temablock om FIP i nummer 5.

Förutom Svensk Farmacis chefredaktör deltar från Sveriges Farmaceuter i år professionsrådgivare Clary Holtendal, som gör sin första FIP, förbundsdirektör Kristina Niemi och ordförande Thony Björk.

Thony Björk är i Bangkok en av tre kandidater i valet till den kanske tyngsta positionen i farmacivärlden – presidentposten i FIP.

Presidentvalet sker redan på lördag. Vinnaren efterträder schweizaren Michel Buchmann som varit president sedan 2010.

Förutom Thony Björk kandiderar Carmen Pena från Spanien och John Bell från Australien.

Sveriges Farmaceuter är den enda svenska organisation som i dagsläget är medlem i FIP, och därmed har rösträtt i presidentvalet.

Sveriges apoteksförening har tidigare nobbat FIP-kongresserna, men nu åker hela kansliet i form av Johan Wallér, Johan Davidsson, Henrik Ehrenberg och Robert Svanström.

– Vi ser fram emot många relevanta programpunkter med fokus på andra marknader som vi säkert kan hämta inspiration från. Ämnen som apotekens ekonomi, ersättningsmodeller, utveckling av egenvård med mera är av stort intresse för oss, säger Johan Wallér, vd på Sveriges apoteksförening.

Från Apoteket AB, som brukar ha en relativt stor delegation på FIP-kongresserna, åker dock bara en person i år.

Det är Lars-Åke Söderlund som är ledamot i exekutivkommittén för öppenvårdsapotek.

Även Thony Björk är anställd av Apoteket AB, men åker till FIP i egenskap av SFA-ordförande.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.