Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

FIP 2020 flyttas till 2021

25 maj 2020
Årets upplaga av den internationella farmacikongressen FIP ställs in och flyttas till nästa år. Platsen kommer fortfarande vara Sevilla i Spanien.

Den internationella farmacikongressen FIP 2020 i Sevilla, Spanien kommer inte att hållas som planerat 13 – 17 september i år. FIP meddelade idag att kongressen skjuts ett år fram i tiden och kommer istället att hållas i Sevilla mellan 12 och 16 september 2021 istället.

Skälet är den pågående coronakrisen och säkerheten för alla deltagare vid mötet som inte kan garanteras under rådande omständigheter, anger FIP i ett meddelande.

Anmälningsavgifter som redan är betalda kommer att gälla för kongressen nästa år och det kommer att vara möjligt att, utan kostnad, ändra namn på den anmälda deltagaren, om det visar sig att den nu anmälda personen inte kan delta. Det är också möjligt att helt avboka deltagandet, men då tar FIP ut en avgift på tio procent, meddelar organisationen.

Inlämnade abstrakts och postrar kommer att fortsätta att granskas och hanteras och FIP undersöker olika möjligheter att publicera dem på nätet via virtuella posterpresentationer eller liknande.

Programmet för FIP 2020 kommer att behållas i stort till kongressen 2021, men FIP:s programkommitté kommer att revidera och utveckla programmet för att det fortfarande ska vara relevant till nästa års kongress.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera