Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fernvall tar plats i ny Karolinska-styrelse

11 april 2018
Eva Fernvall, chef för public affairs på Apoteket AB, går in som vice styrelseordförande för Karolinska universitetssjukhuset när hela styrelsen för sjukhuset avgår.

Apoteket AB- och tidigare Vårdförbundet-profilen tar alltså plats i den nya styrelsen, där Håkan Sörman, tidigare SKL-vd, blir ordförande.

Bakgrunden till att styrelsen med Anders Ekblom, läkare och bland annat tidigare vd för Astra Zeneca AB, i spetsen avgår är de tekniska problemen och den bristande ekonomistyrningen kring Nya Karolinska.

I slutet av mars uppmärksammades och kritiserades det faktum att Ekblom är ordförande för CRO-bolaget Trial Form Support, TFS, som bedriver kontraktsforskning på Karolinska.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till Fernvall tar plats i ny Karolinska-styrelse

  1. Joakim Söderberg skriver:

    Nils, om Anders Ekblom var jävig, vad är då Eva?

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...