Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Farmacistudenter fick inspiration inför arbetslivet

13 maj 2019
Nätverkande och inspiration inför arbetslivet stod på agendan när apotekar- och receptariestudenter från hela landet träffades i Stockholm i helgen.

I lördags deltog 19 examensstudenter från landets apotekar- och receptarieutbildningar på inspirationsdagen “Framtidsfarmaceuterna” i Stockholm som ordnas av styrelsen för Sveriges Farmaceuters studentsektion.

Under evenemanget fick studenterna delta i olika föreläsningar och workshops för at få inspiration inför sitt framtida yrkesliv. Tanken med dagen är även att studenterna ska få möjlighet att träffa och nätverka med både andra apotekar- eller receptariestudenter i slutet av utbildningen, och yrkesverksamma farmaceuter från olika branscher.

Enligt Ava Joher, ordförande i studentsektionen, var inspirationsdagen en framgång.

– Övergripande var alla 19 deltagare superimponerade över inspirationsdagen och uppskattade den jättemycket, säger Ava Joher och tillägger:

– Till och med de fyra farmaceuter som ställde upp som inspirationsföreläsare tyckte att dagen var ett bra initiativ och att de önskade att det funnits något liknande när de själva studerade.

Bland föreläsarna fanns bland andra en klinisk farmaceut, en medicinsk utredare och en produktutvecklare. Dessutom föreläste förbundets studentansvarige Nathalie Ahnemark Levin, som bland annat gav studenterna verktyg för att lyckas med Linkedin.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera