Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Eva Arlander slutar som förbundsdirektör

21 januari 2021
Efter mindre än ett år på sin post säger nu förbundsdirektör Eva Arlander upp sig. Exakt när hon slutar är inte klart ännu och rekryteringen av hennes ersättare har inte börjat.

Sveriges Farmaceuters förbundsdirektör Eva Arlander har sagt upp sig efter mindre än ett år på sin post.

– Det har varit en lärorik och spännande tid på förbundet. Jag har under den här tiden utvärderat min situation och kommit fram till att jag vill gå vidare till annat, säger hon.

Detaljerna kring exakt när hon slutar är ännu inte klara. Hon och förbundet förhandlar just nu bland annat om hur lång uppsägningstid hon ska ha.

– Det är därför inte klart när jag slutar och jag har inget annat engagemang som jag går till exakt nu. Vi diskuterar hur vi ska göra ett bra avslut, så att det blir så bra som möjligt för alla parter, säger Eva Arlander.

På en direkt fråga om turbulensen som varit i förbundet sedan fullmäktige i slutet av september har påverkat hennes beslut medger hon att det har varit en faktor.

– Jag började i april och säger upp mig i januari. Turbulensen som har varit under hösten har påverkat mitt beslut. Det är ett beslut som har mognat fram hos mig under hösten, helt enkelt, säger hon.

Förbundets ordförande, Sandra Jonsson, beklagar förbundsdirektörens beslut.

– Jag tycker att det är tråkigt att Eva Arlander slutar. Hon har inte hunnit arbeta så länge på förbundet, men gjort många saker som har lyckats bra, men i övrigt har jag ingen kommentar, säger hon.

Processen att rekrytera en ny förbundsdirektör ska ligga på den nya styrelsen och den måste få ta den tid det tar, menar hon.

– Det är inte meningen att vi ska stressa fram en ny förbundsdirektör. Vi fick detta besked nyligen så det är ganska nytt. Steg ett är att fastställa uppsägningstiden sedan går vi över till rekryteringen och att tillsätta en tillförordnad förbundsdirektör, men det är något vi diskuterar i styrelsen, säger Sandra Jonsson.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.