Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Bara ljushyat i
Kronans kampanj

8 april 2014
Kronans Apotek lanserar ”Makeup för alla”. Men i kampanjen förekommer bara ljushyade personer, något som gett negativa reaktioner i sociala medier.

Enligt kampanjen har Kronans Apotek ”makeup för alla, oavsett ålder och oavsett om du är kvinna eller man”.

Men de personer som avbildas i kampanjen är alla ljushyade – tre kvinnor och en man.

Det har väckt negativa reaktioner på Twitter.

”Sjukt normativa kroppar och utseenden öht… fail på allt”, skriver exempelvis signaturen Iolinonnonea.

Efter en kritisk reaktion på Facebook har Kronan gått in och kommenterat kritiken.

”Just i denna kampanj som du pekar på, var syftet att lyfta fram make up för olika hudtyper (kvinnlig hy eller skäggväxt), olika vardagssituationer och åldrar. Det har alltså ingenting med etnicitet att göra”, skriver bolaget på sin Facebooksida.

”Vi inser att vi i det här fallet kanske varit lite otydliga. Vi kommer därför att mer aktivt tänka på detta i fortsättningen – vi är nämligen ett apotek som är till för alla, och det är jätteviktigt att det inte misstolkas. Vi tackar för din input och vi lovar att bli ännu tydligare och bättre i fortsättningen”, fortsätter Kronans Apotek.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

2 svar till Bara ljushyat i
Kronans kampanj

  1. jannne skriver:

    Tyvärr gynnas nog SD av sådan kritik…

  2. Marcus skriver:

    Det var det löjligaste, än sålänge utgörs åtminstonne majoriteten i det här landet av ljushyade. Gör man en kampanj med 4 personer så kan man givetvis inte få med alla minoriteter. Klart man då använder personer som bäst representerar kundunderlaget.


Annonsera och prenumerera