Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Att jobba på apotek i Österrike

11 juni 2019
PODD Apotekaren Olivia Rössler-Mayr berättar om vad som skiljer ett österrikiskt apotek från ett svenskt. Och hur hon gjorde med receptet som skrivits ut på en bit toalettpapper.

Säsongens sista avsnitt av Farmaceutpodden gästas av apotekaren Olivia Rössler-Mayr som jobbar på apotek i Österrike.

Hur skiljer sig ett österrikiskt apotek från ett svenskt? Är det sant att te kan skrivas ut på recept? Och hur gjorde Olivia med receptet som skrivits ut på en bit toalettpapper?

Förutom att ni får höra om Olivias spännande yrkesliv och vägen till Österrike, handlar intervjun även om egenvård, läkemedelssubventioner, yrkesstatus, kvalitetsarbete, och ett och annat etiskt dilemma.

Avsnittet finns att lyssna till här till höger om artikeln, eller längre ner i flödet om du läser på mobil.

Farmaceutpodden produceras av apotekaren Isabella Stenmark, men finns till lyssning via Svensk Farmaci.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera