Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Astrazeneca skänker 9 miljoner munskydd till sjukvården

24 mars 2020
I ett samarbete med ”World Economic Forum” skänker läkemedelsföretaget Astrazeneca nio miljoner munskydd till sjukvårdspersonal runt om i världen.

Det svensk-brittiska läkemedelsföretaget Astrazeneca donerar nio miljoner munskydd för att stödja sjukvårdspersonal runt om i världen. Munskydden kommer att tillverkas i Kina. Astrazeneca samarbetar med ”World Economic Forum” och deras covid-plattform för att identifiera de länder med störst behov. Den första sändningen går till Italien redan den här veckan och kommer att följas av ytterligare leveranser till andra länder.

– Våra tankar går till de patienter som drabbas av denna pandemi och till den modiga hälso- och sjukvårdspersonal som tar hand om dem. Som företag samarbetar vi nu med internationella hälsomyndigheter för att dela vår vetenskapliga kunskap och expertis, säger Pascal Soriot, vd för Astrazeneca i ett uttalande.

Företaget meddelar samtidigt att de arbetar med att utveckla diagnostiska tester för att underlätta screening samt för att identifiera monoklonala antikroppar som testas för behandling av covid-19-infektion.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.