Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Astrazeneca donerar 300 000 ansiktsmasker till Sverige

11 maj 2020
Socialstyrelsen har precis fått 300 000 ansiktsmasker av läkemedelsföretaget Astrazeneca som en del i deras globala kampanj att skänka nio miljoner ansiktsmasker till vården i 50 länder.

Det svensk-brittiska läkemedelsföretaget Astrazeneca har precis skänkt 300 000 ansiktsmasker till Socialstyrelsen i Sverige. Donationen är en del i den globala donation av nio miljoner ansiktsmasker som företaget beslutade om tidigare i år för att stödja sjukvårdspersonal som hanterar covid-19-utbrottet. Alla nio miljoner ansiktsmasker har nu nått hälso- och sjukvården i 50 länder över hela världen, enligt företaget.

Näringsminister Ibrahim Baylan kommenterar donationen så här, enligt ett pressmeddelande från företaget:

– Sverige hjälps åt för att hantera smittspridningen. Alla bidrag är viktiga och Astrazenecas donation av 300 000 ansiktsmasker till Socialstyrelsen kommer till nytta i landets kommuner och regioner.

Astrazeneca har utöver ansiktsmasker i Sverige även bidragit med egenproducerad handsprit, lånat ut utrustning för blodgasanalys till vården och donerat overhead-plast till samarbetspartners som producerar visir för svensk hälsovård. Företaget har öppnat upp för volontärarbete för sina medarbetare, både de med hälso-sjukvårdsutbildning och de utan. De har även donerat ett antal begagnade, men fullt funktionella Iphones för användning i äldrevården och hemtjänsten, enligt samma pressmeddelande.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera