Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Noterat"


Miljonregn över Farmaceutiska fakulteten i Uppsala

Farmaceutiska fakulteten i Uppsala får över 16 miljoner i forskningsanslag av Vetenskapsrådet under perioden 2020 till 2024.

Extra fullmäktige i januari

Sveriges Farmaceuters extra fullmäktige kommer att hållas onsdagen den 13 januari. Beroende på coronaläget i januari kommer mötet att vara digitalt, fysiskt eller både och.

Nature stödjer Joe Biden

Den brittiska tidskriften Nature sluter nu upp bakom amerikanska New England Journal of Medicine och Scientific American och deklarerar sin ställning i det amerikanska presidentvalet.

Vetenskapliga tidskrifter tar ställning mot Trump

COVID-19.

Amerikanska vetenskapliga tidskrifter som New England Journal of Medicine och Scientific American tar för första gången i sin historia politisk ställning i ett presidentval.

Nobelpriset för upptäckten av hepatit C-viruset

Harvey J. Alter, Michael Houghton och Charles M. Rice får nobelpriset i fysiologi eller medicin för upptäckten av hepatit C-viruset.

2020-10-05

”Varför lyftes inte problemen i styrelsen?”

Representanter från Arbetsutskottet, Industrisektionen och Offentligsektionen i Sveriges Farmaceuters styrelse är förvånade och besvikna över Apotekssektionens svepande kritik mot styrelsearbetet och frågar varför de inte tog upp problemen i styrelsen.

”Vi måste stå enade som farmaceuter”

Sveriges Farmaceuters nya ordförande Sandra Jonsson kommer att få börja med att försöka ena förbundet efter fullmäktige-valet i förra veckan som rörde upp känslorna rejält. Flera talade om att professionsfrågorna nu riskerade att komma i andra hand och hotade med att lämna förbundet. “Jag tycker att professionsfrågorna är jätteviktiga och att vi måste stå enade som farmaceuter”, säger Sandra Jonsson.

Richard Bergström hoppar av dagens webbmöte

Sveriges vaccinsamordnare apotekaren Richard Bergström hoppar av dagens webbinarium i protest mot den kuppartade omröstningen om ordförandeposten i Sverige Farmaceuter.
“Jag är inte längre medlem i förbundet, men jag menar, så här kan vi ju inte jobba”, säger han.

2020-10-01

Kaosartat vid Sveriges Farmaceuters fullmäktige

Kaosartade scener utspelades idag under Sveriges Farmaceuters fullmäktigemöte där valet av ny ordförande resulterade i att valberedningens förslag röstades ned och många nominerade sedan drog tillbaks sina nomineringar.

Han är Årets Farmaceut 2020

Lars-Åke Söderlund, ordförande i FIP:s största sektion, sektionen för öppenvårdsfarmaci och ordförande i FIPs programkommitté, har fått utmärkelsen Årets Farmaceut. Han får det för att under hela sitt yrkesliv har arbetat för att förbättra läkemedelsanvändningen och utveckla farmaceuternas roller på apotek i Sverige och i världen.