Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Noterat"


Nytt datum satt för extra fullmäktige

Nu är det klart med nytt datum för det extra förbundsfullmäktige som sköts på framtiden i början av året.

Anna Montgomery slutar som chefsfarmaceut

Anna Montgomery slutar som chefsfarmaceut på Sveriges Farmaceuter, efter bara ett drygt år på förbundet.

Studentsektionens nya styrelse vill inspirera till bättre hälsa

Studenternas hälsa och farmaceuternas ställning på arbetsmarknaden. Det är frågor som sätts i fokus när Jennifer Nilsson tar över ordförandeklubban i förbundets studentsektion.

Apotekssektionen: “Vi vill jobba framåt – med alla sektioner”

Ännu är inget nytt datum satt för det extra fullmäktige som ska hållas för att fylla platserna i förbundsstyrelsen. Ett av skälen uppges vara att det saknas kandidater till styrelseposterna. Något det dock råder delade meningar om.

Stadgekommission föreslås som vägen ut ur det låsta läget

EXTRA FULLMÄKTIGE.

Sverige Farmaceuters förbundsstyrelse har ännu inte beslutat om ett datum för det extra fullmäktige som sköts fram tidigare i januari. Då angavs brist på kandidater som skälet till förseningen, men det finns fler. Delar av styrelsen vill att extra fullmäktige även ska fatta beslut om en stadgekommission som ska se över förbundets stadgar, en fråga som har gjort att beslutet har dragit ut på tiden.

Eva Arlander slutar som förbundsdirektör

Efter mindre än ett år på sin post säger nu förbundsdirektör Eva Arlander upp sig. Exakt när hon slutar är inte klart ännu och rekryteringen av hennes ersättare har inte börjat.

Sandra Jonsson, ordförande i Sveriges Farmaceuter. Foto: Johan Gunseus.

Extra fullmäktige framskjutet – brist på kandidater

Sverige Farmaceuter har svårt att hitta personer som vill sitta i förbundsstyrelsen. Därför har det extra fullmäktige som skulle ha hållits på onsdag, där många nya ledamöter skulle väljas in, skjutits på framtiden.

God Jul & Gott Nytt År

Svenskfarmaci.se tar julledigt och återkommer den 11 januari med dagliga nyheter. Redaktionen önskar alla läsare en riktigt God Jul & Gott Nytt År.

2020-12-18

Sveriges Farmaceuter vill vaccinera mot covid-19

COVID-19.

Sveriges Farmaceuter och Sveriges Apoteksförening uppmanar nu regeringen att göra det möjligt för farmaceuter att själva ge vaccin mot covid-19 på landets apotek. De lyfter bland annat fram att farmaceuter som vaccinerar är vardag i många andra länder, att apoteken ligger bra till och är många, vilket minskar trängseln.

Miljonregn över Farmaceutiska fakulteten i Uppsala

Farmaceutiska fakulteten i Uppsala får över 16 miljoner i forskningsanslag av Vetenskapsrådet under perioden 2020 till 2024.