Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Upphandlare/avtalscontroller inom läkemedelsområdet till Region Stockholm

Arbetsgivare

Region Stockholm

Ort

Stockholm

Kontaktperson

Ragna Forslund, inköpsdirektör för funktionsområdet, Inköp

Telefon

070-7861959

Varaktighet

Tillsvidareanställning, heltid.

Webbplats

http://www.sll.se/

Inlagd

2019-05-03

Sista ansökningsdatum

20190524

Är du kunnig inom läkemedelsområdet och vill prova en annan vinkel av kommersiellt arbete? Inspireras du av möjligheten att göra goda affärer och skapa värde för skattepengarna? Vill du utveckla arbetssätt och roller mot en position i framkant av affären? om svaret är ja då ska du arbeta hos oss!

Vårt uppdrag:
Upphandling är den avdelning inom Region Stockholm som framförallt ansvarar för samordnad upphandling och avtalsutveckling. Arbetet på avdelningen kännetecknas av stora affärer, stort ansvar och stora utvecklingsmöjligheter. Vi är i nuläget drygt 50 medarbetare.

Vi arbetar inom många områden för att täcka in regionens breda behov. Just nu behöver vi en erfaren kollega till vår läkemedelsgrupp som består av personer med olika bakgrund och erfarenhet som skapat ett mycket respekterat och framgångsrikt team. Vi söker dig som har erfarenhet från och bra förståelse för den svenska läkemedelsbranschen. Du har ett intresse av att utveckla affärer och att skapa framgångsrika samarbeten med både externa och interna intressenter.

Om tjänsten:
Du är som upphandlare och avtalscontroller involverad i det tvärfunktionella strategiska arbetet med hela läkemedelskategorin på både nationell och regional nivå. Du ansvarar utifrån strategierna för det taktiska upphandlingsarbetet och för att följa upp och vidareutveckla avtal och leverantörsrelationer. Arbetet bedrivs i nära samarbete med expertgrupper och beslutsfattare inom verksamheterna.

Fokus i denna roll kommer initialt att ligga på avtalsförvaltning inom läkemedelsområdet. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a. fortlöpande dialog med leverantörer och interna intressenter, uppföljning av leverenssäkerhet och kommersiella villkor, datainsamling och inköpsanalys. Efter hand kommer också genomförande av upphandlingarna vara en viktig del av rollen.

Kvalifikationer:
Vi ser gärna att du har erfarenhet inom apoteks- eller läkemedelsbranschen. Det är en stor fördel om du förstår marknadsdynamiken och har erfarenhet kring hur rekvisitionsläkemedel, inklusive medicinska gaser och vacciner, anskaffas och når våra patienter. Du har gärna en relevant högskoleexamen, t.ex. ekonomi, juridik eller som farmaceut, alternativt har du en specifik inköpsutbildning. Erfarenhet av kvalificerat logistik-, inköps- eller upphandlingsarbete från offentlig eller privat verksamhet är en merit liksom kunskap om offentlig upphandling (LOU). Andra värdefulla erfarenheter kan vara projektledning och att skriva och lämna anbud till offentlig verksamhet. Även kunskap om inköpsmetodik/kategoristyrning är meriterande.

Personliga egenskaper:
Som person har du ett affärsmässigt sinnelag, har lätt för att samarbeta med andra, är nyfiken, kreativ och analytisk. Du bör ha lätt för att kunna hitta och analysera information och att omvandla detta till möjliga affärsmässiga upplägg. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och lyhörd i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan ta ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde och med empati leda andra utan att vara chef.

Vi arbetar efter Region Stockholms värdegrund som sammanfattas i orden Kompetens, Öppenhet, Pålitlighet och Samverkan.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Här kan du ansöka om tjänsten. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.


De senaste lediga jobben

Upphandlare/avtalscontroller inom läkemedelsområdet till Region Stockholm

Är du kunnig inom läkemedelsområdet och vill prova en annan vinkel av kommersiellt arbete? Inspireras du av möjligheten att göra goda affärer och skapa värde för skattepengarna? Vill du utveckla arbetssätt och roller mot en position i framkant av affären? …

Arbetsgivare

Region Stockholm

Ort

Stockholm

Varaktighet

Tillsvidareanställning, heltid.

Sista ansökningsdatum

20190524