Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotekare till Giftinformationscentralen

Arbetsgivare

Läkemedelsverket

Ort

Solna strand

Kontaktperson

Lisa Franzén

Telefon

010-456 67 83

Varaktighet

Tillsvidare

Webbplats

https://giftinformation.se/

Inlagd

2020-03-24

Sista ansökningsdatum

20200412

Vill du arbeta i Giftinformationscentralens telefonrådgivning och ge råd till sjukvården och allmänheten vid akuta förgiftningar? Vi utökar verksamheten och söker därför flera apotekare.

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter till den enskilde patienten inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Inom Läkemedelsverkets organisation finns också Giftinformationscentralen.

Giftinformationscentralen är en kunskapsintensiv verksamhet som kan erbjuda dig att vara del av en lärorik miljö med betydelsefulla arbetsuppgifter inom hälso- och sjukvården. Ditt välmående är viktigt för oss och vi erbjuder dig därför ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi vill också ge dig som medarbetare förutsättningar för balans mellan arbetsliv och privatliv. Som statligt anställd har du dessutom förmånliga villkor exempelvis gällande föräldrapenningtillägg.
Arbetstidsavtalet för apotekare på Giftinformationscentralen innebär oregelbundna arbetstider och kortare arbetsvecka (37,5 timmar). Parallellt med arbetet genomgår den nyanställde en intern utbildning i klinisk toxikologi under 6 månader.

Beskrivning av enhet/verksamhet
Giftinformationscentralen är en nationell enhet och har 35 medarbetare som arbetar med rådgivning till sjukvård och allmänhet vid akuta förgiftningar orsakade av läkemedel, kemikalier och biologiska toxiner. Verksamheten tillhör Läkemedelsverket och bedrivs i nyrenoverade lokaler belägna i Solna Strand, Solna. Giftinformationscentralen leds av en verksamhetschef och här arbetar specialutbildade apotekare, läkare med intensivvårdskompetens och administrativ personal.

Arbetsuppgifter
Vi söker apotekare som ska ingå i Giftinformationscentralens telefonrådgivning. Arbetet innebär huvudsakligen rådgivning och information till sjukvårdspersonal och allmänhet vid akuta förgiftningstillbud. Arbetstiden är förlagd enligt schema med dag-, kvälls-, helg- och nattjänstgöring. Analys och sammanställning av medicinska- och toxikologiska data för centralens informationsbank utgör också en viktig del av arbetsuppgifterna liksom kontakter med myndigheter och institutioner.

Utbildning och erfarenhet
Apotekarexamen. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Goda datakunskaper.

Personliga egenskaper
Tjänsten kräver att du kan ta egna initiativ, kan fatta snabba beslut, är ansvarstagande och har bra samarbetsförmåga. Du måste vara lyhörd, ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och du måste kunna kommunicera med alla människor, oavsett bakgrund och kunskaper. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 12 april 2020
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: September 2020
Enhet: Giftinformationscentralen
Diarienummer: 2.4.1-2020-024617

Kontakt
Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta Gruppchef Lisa Franzén eller Karin Feychting på telefon 010-456 67 83 resp. 010-456 67 86. Du kan även kontakta någon av de fackliga företrädarna Birgitta Jonsson, SACO, eller Elisabeth Berglund, ST, på telefon 010-456 67 95 resp. 010-456 67 87. Vi finns också alla på telefon 010-456 67 50 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@gic.se

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare


De senaste lediga jobben

Apotekare till Giftinformationscentralen

Vill du arbeta i Giftinformationscentralens telefonrådgivning och ge råd till sjukvården och allmänheten vid akuta förgiftningar? Vi utökar verksamheten och söker därför flera apotekare.

Arbetsgivare

Läkemedelsverket

Ort

Solna strand

Varaktighet

Tillsvidare

Sista ansökningsdatum

20200412


MEDS söker farmaceuter

MEDS är Sveriges snabbaste växande apotek. Som farmaceut på MEDS är det full fokus på rådgivning. Bli del av ett härligt team som hjälper varandra.

Arbetsgivare

MEDS

Ort

Stockholm

Varaktighet

Tillsvidare, heltid

Sista ansökningsdatum

20200419