Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotekare eller receptarie med ansvar för läkemedelsförsörjning

Arbetsgivare

Region Kalmar

Ort

Region Kalmar län

Kontaktperson

Mathias Landerdahl, Läkemedelschef

Telefon

0490-872 24

Varaktighet

Heltid, Tillsvidareanställning

Inlagd

2019-07-30

Sista ansökningsdatum

20190901

Region Kalmar län

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett brett och omväxlande arbete, där du är med och gör skillnad för vårdens verksamheter och regionens ekonomi. Du kommer att få en nyckelroll i Läkemedelssektionen där du ansvarar för regionens läkemedelsförsörjning, den dagliga driften inom läkemedelsservice på de tre sjukhusen och upphandling av läkemedel och läkemedelsnära produkter. Vidare ansvarar du för rutiner och riktlinjer, avvikelsehantering och kommunikation inom ditt område.

Arbetet innebär mycket kontakter såväl internt som externt, lokalt som nationellt, t.ex. med kollegor i andra regioner, läkemedelsansvariga/chefer i vården, myndigheter och avtalsparter såsom apotek och läkemedelsföretag.

Du jobbar självständigt, men i nära samarbete med Läkemedelssektionens övriga ca 20 medarbetare och vårdens verksamheter. Utifrån intresse och kvalifikationer/erfarenheter kan andra arbetsuppgifter inom Läkemedelssektionen bli aktuella, såsom kvalitetsuppföljning av läkemedelshantering, patientsäkerhetsarbete och/eller att vara sakkunnig för radiofarmaka- och dialystillverkning.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller receptarie och som vill ha ett stimulerande och varierande arbete i nära samarbete med sjukvården. Vi ser gärna att du har erfarenhet av läkemedelsförsörjning, -hantering och kvalitetsarbete, och har du dessutom erfarenhet av extemporetillverkning är det en fördel. Som person har du lätt att kommunicera och skapa kontakter. Du är bra på att förmedla information på ett pedagogiskt sätt, du är van att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Körkort är önskvärt.

Vår arbetsplats

Apotekare och receptarier är efterfrågade yrkesgrupper i vår region och ses som en självklar del i teamarbetet för en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning. Vi har idag en välfungerande verksamhet där våra uppdrag ständigt utvecklas. Vi sköter idag om läkemedelsförråden på så gott som alla avdelningar på de tre sjukhusen, och på ett flertal mottagningar. Vi sköter också om läkemedelsautomater och ansvarar för vätskevagnshanteringen. Du kommer att ingå i ett team av apotekare, receptarier och klinisk farmakolog inom regionens läkemedelssektion. Din placering kan vara i Kalmar, Oskarshamn eller Västervik.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet. Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Sök tjänsten här.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län


De senaste lediga jobben

Farmaceuter till Apotekstjänst

Vi söker farmaceuter Är du nyfiken vad man gör på ett dosapotek? Gillar du omväxlande arbetsuppgifter? Vill du arbeta med kloka kollegor som har bakgrund i många olika delar av den farmaceutiska världen? Då skulle du trivas bra hos oss! …

Arbetsgivare

Apotekstjänst

Ort

Lidingö

Varaktighet

Heltid, tillsvidareanställning

Sista ansökningsdatum

20190922


Apotekare eller receptarie med ansvar för läkemedelsförsörjning

Region Kalmar län Vi erbjuder Vi erbjuder dig ett brett och omväxlande arbete, där du är med och gör skillnad för vårdens verksamheter och regionens ekonomi. Du kommer att få en nyckelroll i Läkemedelssektionen där du ansvarar för regionens läkemedelsförsörjning, …

Arbetsgivare

Region Kalmar

Ort

Region Kalmar län

Varaktighet

Heltid, Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdatum

20190901


Klinisk apotekare (eller motsvarande)

Region Kalmar län Vi erbjuder Vi erbjuder dig ett betydelsefullt och stimulerande arbete, där du är med och gör skillnad för både patienter och kollegor inom vården. Du får möjlighet att jobba självständigt, men har aldrig långt till stöd från …

Arbetsgivare

Region Kalmar

Ort

Region Kalmar län

Varaktighet

Heltid, Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdatum

20190825