Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

”Otroligt besynnerligt”

13 februari 2012
Målet med Tamros överklagan var att få ut SLL:s beslutsunderlag i läkemedelsupphandlingen – något som inte lyckades. Nu lägger företaget sannolikt ned ärendet, enligt vd Hans Wahlén.

Tamros mål med sin överklagan av SLL:s upphandling av läkemedelsleveranser var i första hand att få ut beslutsunderlaget.

Men det har företaget gått bet på.

– Vi hade velat ha ut handlingarna för att sedan kunna ta ställning till möjligheten att lämna in en eventuell överklagan. Men det har vi fått avslag på, vilket är otroligt besynnerligt, säger Hans Wahlén.

– Vi är inte vana vid upphandlingar och det här är ett lärande. Det är nu inte sannolikt att vi driver detta vidare.

Företaget har ytterligare någon dag på sig att specificera sin argumentation till förvaltningsrätten, se artikel länkad här nedan, om man trots allt skulle vilja göra det.

Ni klarade skallkraven men föll klart sämst ut prismässigt bland anbudsgivarna. Kommentar?

– Vi har lämnat ett anbud som inte är baserat på något ekonomiskt risktagande, säger Hans Wahlén.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera