Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Vill få fler att rapportera

18 oktober 2016
Läkemedelsverket inleder en kampanj för att få allmänheten att rapportera in misstänkta biverkningar av läkemedel.

Under fjolåret registrerade Läkemedelsverket drygt 8 000 biverkningsrapporter för humanläkemedel.

Cirka 1 800 av dessa kom från konsumenter, en ökning med hela 32 procent från 2014.

Men för att få ännu fler privatpersoner att bli medvetna om möjligheten att rapportera inleder verket nu en kampanj med animerade kortfilmer som ska spridas via sociala medier, i egna kanaler och i sjukvårdens väntrum.

– Med hjälp av filmerna vill vi visa hur man gör om man vill rapportera att man drabbats av en misstänkt biverkning. I rapporteringen från konsumenter och patienter finns ett särskilt intresse för rapporter som avser receptfria läkemedel, säger Kerstin Jansson, chef för läkemedelssäkerhet på Läkemedelsverket, i ett pressmeddelande.

Här är ett av Läkemedelsverkets filmklipp:

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.