Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Uhlin efterträder Björk som direktör på LV

25 april 2012
Thomas Uhlin, en av krafterna bakom utvecklingen av Xalatan på 1990-talet, blir tillförordnad direktör och tar Lena Björks plats i Läkemedelsverkets ledningsgrupp fram till den 31 augusti. Björk slutar som direktör och blir chef för ledningskansliet.

Förändringen har idag bekräftats på ett enhetsmöte för personal på Läkemedelsverket. Lena Björk slutar alltså som direktör och blir istället chef för ledningskansliet.

Thomas Uhlin kommer tills vidare att ersätta Lena Björk och blir fram till den 31 augusti tillförordnad direktör och kommer även att sitta i verkets ledningsgrupp.

Han är sedan hösten 2010 enhetschef för en av myndighetens enheter för effekt- och säkerhetsutvärdering av läkemedel.

Thomas Uhlin har tidigare över 20 års erfarenhet från life science-sektorn och har varit verksam på företag som Pharmacia, Orexo, Doxa, Phadia och Aprea.

Tillsammans med Johan Stjernschantz med flera var han en av personerna bakom utvecklingen av ögonläkemedlet Xalatan på dåvarande Pharmacia & Upjohn på 1990-talet.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera