Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Tungt uppdrag till nytt företag

1 april 2011
Apotekardrivna Läkemedelstjänster AB tar över stora delar av Astra Zenecas medicinska information.

Företaget Läkemedelstjänster AB tillhandahåller sedan ett drygt år bemanning av läkemedelsnära tjänster, framför allt när det gäller information, till apoteksaktörer och läkemedelsföretag.

Företagets uppdragsgivare är såväl apoteksaktörer som läkemedelsföretag – på kundlistan finns Medstop, GSK, Novo Nordisk och Actavis.

Nu har företaget tagit hem ett nytt tungt uppdrag. Läkemedelstjänster har tecknat kontrakt med Astra Zeneca i en affär som innebär att det nya företagets personal kommer att svara på medicinska frågor från läkemedelskoncernens kunder i hela Norden.

Läkemedelstjänster leds av apotekaren Martin Svensson. Apotekartrion Kristofer Klerfalk, Joakim Söderberg och Per Manell är andra drivande krafter i bolaget.

Behöver ni expandera ytterligare nu?

– Ja, vi behöver rekrytera en apotekare med kunskaper i danska. I övrigt har vi de personalresurser som krävs, säger Martin Svensson.

– Det är strategiskt viktigt för oss att nu expandera till den nordiska arenan.

Uppdraget inleds redan idag, den 1 april.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.