Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Tamro överklagar Stockholms upphandling

3 februari 2012
Tamro, som deltog men kom sist i Stockholms läns landstings (SLL) stora läkemedelsupphandling till sjukvården, har överklagat beslutet att tilldela Apoex uppdraget läkemedelsleveranser.

Tamro var en av fyra aktörer som lade anbud på att få sköta läkemedelsleveranserna till sjukvården från och med december i år och fyra år framåt.

Företaget klarade liksom konkurrenterna de så kallade skallkraven, men föll sämst ut i prisjämförelsen och fick därmed inte uppdraget.

Nu har alltså företaget valt att överklaga.

– Vi håller på att utreda saken, men enligt uppgifter som nått mig så ska det ha kommit in ett överklagande från Tamro till Förvaltningsrätten. De föll sämst ut prismässigt i vår jämförelse så det är kanske inte helt oväntat att de överklagar, säger Thomas Lundberg på SLL:s upphandlingsenhet till Svensk Farmaci.

Mohammad Behzadi, kontaktperson i ärendet på Tamro, bekräftar att företaget överklagat men hänvisar i övrigt till företagets vd Hans Wahlén. Svensk Farmaci har under eftermiddagen utan resultat sökt Hans Wahlén och informationschefen Lena Sävstam Fennvik för en kommentar.

Vi återkommer med mer information senare.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera