Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Tamro måste tydliggöra

13 februari 2012
Det är oklart om det blir någon överprövning av läkemedelsleveranserna i SLL. Förvaltningsrätten har bett Tamro att förtydliga sin överklagan.

Fyra aktörer lade nyligen anbud på att få sköta läkemedelsleveranserna till sjukvården i Stockholms läns landsting (SLL) från och med december i år och fyra år framåt.

Uppdraget gick till Apoex, men en av de övriga aktörerna, Tamro, valde att överklaga.

Förvaltningsrätten har nu bett om ett förtydligande från Tamro av vad företaget specifikt anser har gjorts fel vid upphandlingen. Detta yttrande måste vara inne inom de närmaste dagarna.

– Det är oklart om domstolen kommer att gilla detta, och därmed är det ännu osäkert om det blir någon överprövning, säger Tomas Lundberg, ansvarig upphandlare på SLL.

Svensk Farmaci har sökt Hans Wahlén, vd på Tamro, för en kommentar kring bakgrunden till företagets överklagan.

Företaget klarade liksom konkurrenterna de så kallade skallkraven, men föll sämst ut i prisjämförelsen och fick därmed inte uppdraget.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera