Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Sverige tar tio procent av Storbritanniens EMA-portfölj

13 april 2018
Svenska Läkemedelsverket får nya uppdrag motsvarande 30-35 årsarbetstider i samband med Brexit. Sverige tar ungefär tio procent av Storbritanniens ”EMA-portfölj”.

Som vi skrev igår har EMA nu överfört produkter där Storbritannien varit rapportör och co-rapportör till EU:s kvarvarande länder enligt en särskilt framtagen fördelningsmodell.

Sverige tar en stor andel av dessa uppdrag.

– Vi har inte fått någon slutlig lista över antalet, men preliminärt har vi totalt tilldelats 14 rapportörskap och 17 co-rapportörskap på den humana och veterinära sidan. I dialog med socialdepartementet är vi överens om att ta cirka 10 procent av Storbritanniens portfölj och det arbete som de bidragit med, säger Marie Gårdmark, direktör på Läkemedelsverket.

– I sin helhet har vi uppskattat att detta motsvarar 30-35 årsarbetstider fördelat för tillståndgivning inom samtliga procedurer (centrala, decentrala och ömsesidiga samt läkemedelsäkerhet, reds anm) och inspektion.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...