Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Svenskt-amerikanskt samarbete fördjupas

31 augusti 2018
Läkemedelsverket och amerikanska FDA ska framöver kunna genomföra tillsyn av läkemedelstillverkare på uppdrag av varandra. Man ska även ha möjlighet att dela tillhörande handlingar mellan sig.

Det meddelar regeringen idag.

Ändringen i läkemedelsförordningen har sin grund i det större samarbetsavtal mellan EU och USA som vi skrev om häromåret.

Den nya förordningen föreslås träda i kraft den 1 oktober 2018.

– Ett fördjupat samarbete medför effektivare tillsyn och skärpta kontroller av läkemedelsbranschen till en lägre kostnad. De dubbelinspektioner som har utförts kan undvikas, och kommer att leda till en arbetsbesparing för Läkemedelsverket, säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.