Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“Stort antal rekryteringar”

4 maj 2016
Apoex har utsett en ny ledningsgrupp där en apotekare ingår. Inför nya Skåne-uppdraget väntar många rekryteringar, berättar vd Jens Berlips.

Som vi kunde berätta i morse är det nu definitivt klart att Apoex tar över ett omfattande läkemedelsförsörjningsuppdrag i Region Skåne från nästa höst, till stor del på Apoteket AB:s bekostnad. Detta sedan det inte inkommit någon begäran om överprövning av regionens tilldelningsbeslut.

Det snabbväxande bolaget måste nu utöka kostymen ytterligare.

– Det är ett stort antal personer som skall rekryteras till verksamheten. Men startdatum är september 2017 så det är en bit kvar till uppstart, säger Jens Berlips, vd på Apoex, till Svensk Farmaci.

Som vi skrivit tidigare har den snabba tillväxten gjort att Apoex genomför en större omorganisation.

Som ett led i detta har företaget nu utsett en ny ledningsgrupp. Den består av idel män: Jens Berlips, vd, apotekaren Tony Rydberg, affärsområdeschef B2PS (offentlig sektor), Adam Lindberg, affärsområdeschef B2B (privata företag), John Patrick Berlips, chef för teknik och innovation, Mattias Sjöstrand, marknadschef samt tillförordnad HR-chef och Henric Bundy, driftchef Sverige. Tjänsten som ekonomichef är i dagsläget vakant.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.