Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Storbritannien har godkänt vaccin mot covid-19

2 december 2020
Vaccinkandidaten BNT162 ifrån Pfizer/Biontech har godkänts i Storbritannien. Landet påbörjar vaccinering av befolkningen i nästa vecka, enligt den brittiska hälsoministern Matt Hancock.

Dagen efter nyheten att Pfizer/Biontech och Moderna har ansökt om godkännande hos den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA står det klart att det brittiska läkemedelsverket, MHRA, redan har godkänt Pfizer/Biontechs vaccinkandidat BNT162. Det meddelar den brittiska regeringen i ett uttalande nu på onsdagsmorgonen.

Enligt den brittiska hälsoministern Matt Hancock står den brittiska sjukvården NHS redo att börja vaccinera befolkningen med start tidigt i nästa vecka. Det innebär att Storbritannien blir först i världen med att godkänna och använda ett kliniskt testat covid-19-vaccin på sin befolkning.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera