Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Studie visar stor nytta med LIMM

2 december 2011
En ny hälsoekonomisk studie visar att den skånska LIMM-modellen för läkemedelsgenomgångar kan öka patientsäkerheten och sänka vårdens kostnader kraftigt.

Studien, som presenteras idag, genomfördes av en forskargrupp med företrädare för Region Skåne, Apoteket AB, medicinska fakulteten vid Lunds universitet och Institutet för hälso- och sjukvårdsekonomi, IHE.

Enligt studien genereras besparingar på 3 800 kronor för varje patient som läggs in på sjukhus om LIMM-modellen tillämpas.

Dessutom ger arbetssättet säkrare vård och bättre hälsa för patienterna.

LIMM är en evidensbaserad modell för systematisk och individuellt anpassad läkemedelsbehandling.

Den används idag på flera sjukhus i regionen. Hela modellen har införts på ett 20-tal vårdavdelningar. Utskrivningsinformation enligt LIMM har införts på alla de skånska sjukhusens vårdavdelningar.

Läs hela studien här.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.