Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Skåne upphandlar HPV-vaccin

25 oktober 2011
Region Skåne går runt den nationella upphandlingen av HPV-vaccin och direktupphandlar nu på egen hand Gardasil.

Därmed kan regionen komma igång med vaccineringen i höst, rapporterar TT.

Anledningen är att den centrala upphandlingen, som Svensk Farmaci rapporterat tidigare, dragit ut ytterligare på tiden. Senast valde GSK att överklaga landstingens val av Sanofi Pasteur MSD:s Gardasil.

Region Skåne motiverar åtgärden med hänvisning till en särskild regel om syftet med upphandlingen är av ”synnerlig vikt”. Regionen riskerar därmed, enligt TT, ett skadestånd om upphandlingen överklagas i efterhand. Men enligt Gilbert Tribo (FP), regionråd, är det viktigare att ”de skånska flickorna förskonas från risken att drabbas av en allvarlig sjukdom”.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.