Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Ser fram emot jätteuppdrag

30 januari 2012
Distansapoteksaktören Apoex ska från december i år stå för läkemedelsleveranserna till sjukvården i hela Stockholms läns landsting – om inget överklagande inkommer i sista stund. Enligt vd:n Jens Berlips kommer bolaget antagligen inte att delta i fler liknande landstingsupphandlingar i år. (UTÖKAD 08:48)

Det nya uppdraget innebär en kraftig utökning av Apoex nuvarande verksamhet.

Enligt SLL:s tilldelningsbeslut har Apoex presenterat en ”väl genomarbetad process” med ett tydligt förslag till kundtjänst.

Redovisningarna av kvalitetsarbete och införandeprocess får gott betyg.

Upphandlarna menar dock att det finns en viss osäkerhet kring Apoex eftersom deras process idag ”bara är i drift i mindre skala”.

– Det här beslutet är förstås roligt för oss. Vi har en detaljerad plan för det här som vi förberett länge. Det låg med i vår affärsstrategi från första början när vi etablerade bolaget, även om vi inte varit så offentliga med det, säger Jens Berlips, vd på Apoex, som i övrigt inte vill kommentera hur företaget ska ta sig an det stora uppdraget.

Kommer ni att delta i fler liknande upphandlingar?

– Vi kommer sannolikt inte under 2012 vara delaktiga i några läkemedelsförsörjningsuppdrag för just landsting. Däremot kommer vi vara delaktiga i en del andra upphandlingar, vi siktar i första hand på läkemedelsförsörjningsuppdrag som är anpassade till vår befintliga verksamhet. Till exempel vann vårt dotterbolag Apo Ex System AB en upphandling om utveckling av IT-stöd för distriktsveterinärerna, säger Jens Berlips.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera