Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

”Satsa på EMA i
Stockholm-Uppsala”

7 november 2016
Det borde vara helt uteslutet att ens överväga något annat alternativ för EMA i Sverige än Stockholm-Uppsalaregionen, anser Lif:s vd Anders Blanck.

Anders Blanck skrev detta, med tydlig adress till regeringen, i en ledare på föreningens sajt Life-time i fredags.

Företrädare för bland annat Malmö-Lund och Göteborgsregionen har tidigare propagerat för att EMA bör förläggas i dessa regioner.

Men enligt Blanck är Stockholm-Uppsala ”den enda regionen i Sverige som har alla de nödvändiga ingredienser som behövs för att kunna vinna dragkampen mot de andra starka kandidaterna om att få hysa EMA”.

”En institution som så tydligt utgör spindeln i nätet för hela läkemedelsmarknaden behöver framför allt en storstads samlade kapacitet och attraktivitet. Inte minst är mycket goda flygförbindelser med samtliga medlemsländer nödvändigt”, skriver Anders Blanck.

LIF skickade häromdagen en skrivelse till statsminister Stefan Löfven, där man föreslår ett permanent kansli för Life Science-frågor i Statsrådsberedningen med bemanning från flera departement och lett av samordnaren Anders Lönnberg.

En första uppgift för kansliet vore att arbeta fram ett trovärdigt svenskt alternativ för att bli värd för EMA, enligt Blanck.

Förra veckan kom beskedet att regeringen förlänger förordnandet för sin Life Science-samordnare Anders Lönnberg till att gälla även under 2017.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

6 svar till ”Satsa på EMA i Stockholm-Uppsala”


Annonsera och prenumerera