Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Rykten om uppköp av Roche

4 maj 2011
Det florerar uppköpsrykten kring Roche och Novartis och spekulationerna flödar i amerikansk fackpress. Det skriver BiotechSweden.

Ryktena om att Novartis är på väg att köpa upp sin konkurrent Roche tillbakavisas dock av Roches ägare och dess vice vd. Bakgrunden till ryktesspridningen är, enligt BiotechSweden, att det skett förändringar i ägandet av Roche och att Novartis tidigare försökt köpa upp företaget.

I mars bröt sig en av ättlingarna till Roches grundare ut ur det hittills familjeägda företaget. Familjen bakom har nu tappat sin röstmajoritet, vilket lett till att ryktesspridningen tagit fart.

Både Roche och Novartis är bolag med säte i Schweiz.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera