Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Pfizer lägger nytt bud
på AZ med sikte på fusion

28 april 2014
Pfizer har lagt ett nytt bud på Astra Zeneca med sikte på en fusion. I morgon besöker Astra Zenecas vd Pascal Soriot enheten i Mölndal.

Idag skriver Pfizer i ett pressmeddelande att de i januari kom med ett första preliminärt, icke bindande bud till Astra Zenecas styrelse. Då tackade Astra Zeneca nej.

Men med tanke på den senaste utvecklingen på marknaden har Pfizer nu kontaktat Astra Zeneca igen för att återuppta diskussionerna om ett köp.

”Vi tror att patienter i hela världen skulle gynnas av vårt gemensamma engagemang för forskning och utveckling. Ett kombinerat Pfizer och Astra Zeneca kan ytterligare öka möjligheterna att skapa värde för aktieägarna i båda bolagen och ge upphov till en utökad portfölj av viktiga behandlingar för patienter”, skriver Pfizers vd Ian Read i pressmeddelandet.

Läs Pfizers pressmeddelande i sin helhet här.

I morgon tisdag gör Astra Zeneca-vd:n Pascal Soriot ett besök på Astra Zenecas forsknings- och utvecklingsenhet i Mölndal. En pressträff kommer hålls klockan 10.30.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera