Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Fel i distribution
av dosläkemedel

17 juni 2013
En datorbugg hos den nya dosleverantören Apotekstjänst AB gjorde att ett 70-tal dospatienter i Halland fick felaktiga läkemedel häromveckan. UPPDATERAD 18/6

Sedan några veckor får 6 000 dospatienter i Region Halland sina läkemedel från Lidingöbaserade Apotekstjänst AB. Precis som skiftet i Region Skåne, som Svensk Farmaci skrev om förra veckan, har skiftet inte gått helt smärtfritt.

Häromveckan gjorde en datorbugg hos Apotekstjänst att ett 70-tal patienter i Halland med ”oregelbunden utdelningstid” fick felaktiga utskick av läkemedel, skriver Hallandsposten.

Inga patienter fick dock felaktiga läkemedel vid händelsen, som ägde rum den 23 maj, och inga blev heller utan. Det handlade snarare om en tidsförskjutning, enligt Apotekstjänsts vd Tomas Hilmo.

– Det är verkligen beklagligt det som har hänt. Men tack och lov så upptäcktes det genom bra kontroll och kunde åtgärdas utan att det fick några negativa effekter för patienterna, säger Tomas Hilmo, Apotekstjänsts vd, till tidningen.

– Det här var en engångsföreteelse och annars har övergången gått bra, fortsätter han.

Svensk Farmaci har utan resultat sökt Marie Palerius, projektledare för dosflytten i Region Halland, för en kommentar.

Den 20 maj, före den aktuella händelsen, beskrev hon övergången som problemfri i en artikel i Svensk Farmaci.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera